An Inside Look at Jose Parla's New Brooklyn Studio

Author:
Updated:
Original:
jose-parla-new-brooklyn-studio-01

Starting in the summer of 2014, José Parlá, the Cuban-American artist and painter, worked with the Norwegian design firm Snøhetta to convert a warehouse in Gowanus, Brooklyn, into his new working studio. The space is divided into two main areas, the Arena and the Nest, with the former set apart with a pair of interlocking U-shaped wall system to create a main working area with plenty of space to exhibit Jose's current works. The Nest, meanwhile, is a cozy mezzanine that overlooks the nest, providing a new perspective of the paintings on display. The renovation project retains the building's concrete floors and industrial ceilings, featuring re-opened skylights for natural light. The interiors, finished in neutral grey tones, allow the vibrant colors of José's paintings to especially stand out. Check out a detailed look below.

jose-parla-new-brooklyn-studio-02

jose-parla-new-brooklyn-studio-03

jose-parla-new-brooklyn-studio-04

jose-parla-new-brooklyn-studio-05

jose-parla-new-brooklyn-studio-06

jose-parla-new-brooklyn-studio-07

jose-parla-new-brooklyn-studio-08

jose-parla-new-brooklyn-studio-09

jose-parla-new-brooklyn-studio-10

jose-parla-new-brooklyn-studio-11